Waarom goud kopen?

Als u oud goud wenst te verkopen is het van belang goed in te kunnen schatten wat de best mogelijke prijs is die u kan krijgen voor uw bezittingen. Lees deze tips door en denk vervolgens goed na vooraleer u uw edelmetalen van de hand doet.

 

1. Vorm een idee van wat uw goud waard is
Probeer er steeds achter te komen hoeveel uw gouden stukken waard zijn voordat u besluit die te verkopen. Even wegen en de markeringen op uw sieraden bekijken kan u helpen te bepalen hoeveel uw items waard zijn gebaseerd op basis van de huidige marktwaarde van goud. Alternatief kan u ook eens langs gaan bij een juwelier (of meerdere juweliers) voor een waardebepaling. Dit zal u helpen om een ​​concrete schatting te bekomen.

Stuur nooit gewoon uw bezittingen op naar een opkoper zonder u ervan te vergewissen dat u een schatting heeft van de waarde. Indien u dit toch doet bent u afhankelijk van de betrouwbaarheid van de partij waarmee u een samenwerking aangaat.

2. Overweeg uw goederen direct te verkopen aan een juwelier waar u lopende zaken heeft of een gekende opkoper met onberispelijke reputatie.

Onderzoek toonde reeds aan dat juweliers u veelal een betere prijs bieden dan de kleine opkopers van edelmetalen. Zeker in het Antwerpse diamantkwartier waar er enorm veel juweliers bij elkaar gecentraliseerd zijn zullen deze een correcte prijs bieden voor uw sieraden. Argentor is een zeer grote opkoper met een transparant prijsbeleid en een onberispelijke reputatie. Vele kleine opkoopkantoren hebben louter een particulier cliënteel waardoor hun klanten gemiddeld minder geïnformeerd zijn en ze daarom een mindere prijs durven geven voor uw bezittingen.

Verkoop uw goud dus niet aan de eerste de beste opkoper. De kans is groot dat u een slechtere prijs voor uw metalen krijgt.

3. Zoek de markt af voor de beste prijs en onderhandel indien u denkt te weinig te krijgen voor uw edelmetalen.

Ga steeds de markt af op zoek naar de beste prijs. Indien u uiteindelijk toch vindt dat u een slechte prijs geboden krijgt voor uw sieraden, herinner u dan uw recht op onderhandelen of hou ze bij in afwachting van een beter moment.

4. Behoed u ervan juwelen of munten van uitzonderlijke waarde te verkopen

Opkopers van goud hebben in vele gevallen enkel interesse voor de percentages edelmetalen die in uw bezittingen aanwezig zijn. Ze hebben geen oog voor de arbeid en handigheid die het maken van deze items noodzaakt. In tegenstelling tot juweliers, betalen opkopers niets voor de edelstenen die verwerkt zijn in juwelen aangezien het een andere métier betreft waarin ze geen kennis van zaken hebben. Bij Argentor raden we aan deze stenen eruit te halen alvorens langs te komen. Indien u dit zelf niet kan, doen wij dit op aanvraag voor u als klantenservice. Andere partijen op de markt zullen er echter van profiteren dat u niets van deze stenen kent. Oplettendheid is dus aangeraden.

Ook munten zijn regelmatig meer waard dan de goudinhoud die ze dragen. U goed informeren over de meerprijs die u hiervoor kan krijgen is dus wijs alvorens ze aan te bieden voor verkoop. Op www.argentorshop.be/nl/goud-zilver-verkopen kan u nagaan wat u bij Argentor krijgt voor uw stukken. Deze prijzen houden rekening met een courante meerwaarde per specifieke munt boven de goudprijs.

5. Vergelijk de reputaties van bedrijven online
Indien u er voor kiest uw goud te verkopen neemt u best eens een kijkje online. Betrouwbare partijen hebben meestal een beoordelingsmodule op hun webstek verwerkt waar u de reviews van klanten kan bekijken zoals op www.argentorshop.be/nl/beoordelingen.

Google eens de namen van de bedrijven waar u wenst mee samen te werken en u komt al een stuk verder. Maar let op, aanwezigheid op het web is alles behalve een garantie op betrouwbaarheid.

Goud kopen? Maak een afspraak met Europese GoudStandaard